Humanism & Kunskap bakom “Läkaren som vägrade ge upp”

3
737

HK Pamflett 11

Humanism & Kunskap (HK) är en förening  som riktar sig till alla som respekterar vars och ens rätt att tycka, tänka, tro och leva efter sin vilja så länge man respekterar andra, således grunden för mänskliga rättigheter.

Det senaste året har mycket energi gått till att genomföra en dokumentär om Dr Erik Enby.

Läkaren som vägrade ge upp hade premiär inför stående ovationer på Filmhuset i Stockholm och första visningen i Göteborg 2 juni blev fullsatt.

Hej o tack! “Mycket sevärd film. Frapperas av tre saker:Vetenskapens ointresse för påvisade fenomen som den inte kan förklara;varför då inte forska?! Potentaternas självtillräcklighet-du skall inte tro att du vet bättre!

“Tack, filmen är KANON!!! Har aldrig – trots ett långt journalistliv – hört så mycket skitprat från så många makthavare på så kort tid! SANSLÖST!!! ….. en sån film – verkligt proffsig!

Ja, här satt även motståndarna till Erik Enby, de som representerar VoF (Vetenskap och Folkbildning). De var lätta att känna igen då de satt intill varandra med en tröja där det stod “Jag är skeptisk”. De utgör således en del av den organisation som ligger bakom förföljelser och trakasserier. Förre VoF ordförande Dan Larhammar är ansvarig för det 10-åriga drevet som resulterade i ett rent justitiemord där myndigheter mot gällande regler och lagstiftning och med stöd av mened drog läkarlegitimationen från Erik Enby.

2014 initierade sedan Larhammar ett radioprogram Kropp och själ, fällt i Granskningsnämnden, som stöd för att försöka kasta Enby i fängelset. Till den 2 juni i Göteborg fick hans fotsoldater/Voffare i uppgift att genomföra en demonstration och dela ut sina flygblad efter visningen. Det ledde till lite tumult men mest skratt från den övriga göteborgspubliken.

Det var 6-7 st med svarta t-shirt med texten “Skeptiker” utanför bio salongen både före och efter filmen. De delade ut flygblad så de hade ingen avsikt att lära sig något utan VoF gjorde en konstig aktion för att tro att de kan omvända någon … Det hela kändes mer tragiskt och patetiskt att de var där och hur de agerar efter en sådan gripande och stark film om ett sådan viktigt ämne.
De verkar ju helt omogna de från VoF och jag förstår inte om de nu har sett filmen hur de kan med att efteråt håna Enby och filmen.
(Marianne)

Det är inte utan anledning folk är med i ” Vanvett & Fördumning” men de är på 2-3 steget till insikt i allafall och närmare nu efter filmen 🙂 Kunskap/Sanning går igenom 4 steg. (Simon)

 • 1’st stadiet
  Förnekande,
 • 2’st stadiet
  Förlöjliga tanken, Det är konspirations teorier,
 • 3’st stadiet
  Våldsamt motstånd,
 • 4’st stadiet
  Intuitivt uppenbart, Det blir uppenbart för den person som slutligen accepterar den.

Dock påminns vi här om hur skör yttrandefriheten och mötesfriheten är.
Jag har flera gånger försökt få till en intervju med Dan Larhammar. Det vågar han inte. För han vet att han förmodligen saknar svar och istället försöker han via email gå runt frågorna med irrelevanta kommentarer och off topic diskussion. Hans argument är ihåliga och hans lekmannakunskaper räcker inte. Det är beklagligt att han får så stort utrymme i media och på andra ställen.  Pseudoskepticism gäller förövrigt som diagnos på den organisation han företräder där i stort sett alla med kompetens har hoppat av och de som är kvar definieras av sina första avhoppare som pseudoskeptiker och antihumanister.
Det är sedan länge klarlagt att VoF är en mobbarorganisation bestående av näthuliganer.

Vår uppgift

Dels att återta humanismen och dess värdegrund från antihumanisterna som seglar under falsk flagg, dels att erbjuda forum, energi och kompetens för den fria världens forskning, lärande, journalistik och kommunikation.

Börje Peratt Vetapedia

Bli medlem i Humanism & Kunskap idag ditt tillskott är mycket värdefullt

3 COMMENTS

 1. OK..
  Erik Enby borde upprättas, HSAN borde läggas ned och Enby få tillbaka sin läkarlegitimation. (Korrigerat av wikigerillan)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.