Dokumentär om läkare kritisk till vaccin stoppas på filmfestival

2
2223

Tribeca Festival_pressphoto

Robert De Niro skandalen kring visningen av anti-vaccin-film på Tribeca Film Festival, en förvarning om vad som skulle kunna drabba dokumentären ”Läkaren som vägrade ge upp”?

TEXT: BÖRJE PERATT

Dokumentären om Erik Enby handlar inte om vaccin eller om forskningsfusk men det finns andra likheter som en läkare som rört sig utanför ramarna för vad läkemedelsindustrin accepterar och som blivit av med sin läkarlegitimation på mycket lösa grunder men som ändå strider på för att kunna lägga fram en teori om vad som kan orsaka sjukdom. Hans teorier om naturmedel som verksamma mot svåra sjukdomar har på senare år bekräftats inte minst genom Nobelpriset.

http://www.youtube.com/watch?v=EdCU2DfMBpU

Dokumentären Vaxxed From Cover Up to Catastrophe handlar om sambandet mellan vaccin och utveckling av autism med utgångspunkt från läkaren Andrew Wakefields uppmärksammade studie.

Den presenterades först i den vetenskapliga tidskriften Lancet, men drogs sedan tillbaka med beskyllningar om att studien inte gått rätt till därför att några inte lyckats replikera den.  The Lancet retracts Andrew Wakefield’s article

I normala fall räcker det inte för beskylla en forskare för fusk. Att andra misslyckas kan bero på många olika faktorer, en av dem är köpta forskare som har för avsikt att inte komma till samma resultat. Normalt hade det stannat vid detta men läkemedelsindustrin nöjde sig inte förrän man sett till att Wakefield också förlorade sin läkarlegitimation. Autism Doctor Loses His Medical License; Now Let’s Talk

Dokumentären om detta drama skulle visas på Tribeca filmfestival men har nu i sista stund dragits tillbaka. Klickar man på festivalens länk till dokumentären kommer nedanstående upp:Tribeca festival
Dokumentären, som de Niro således först hade accepterat att visa, har nu slutligen dragits bort från festivalen. Se diskussionen om detta på youtube Vaxxed, Wakefield and Deniro.

Först försvarade De Niro visningen:
Robert De Niro Defends Screening of Anti-Vaccine Film at Tribeca Festival By PAM BELLUCK and MELENA RYZIKMARCH 25, 2016, New York Times.
Sedan backade han. Man behöver inte ställa sig frågan om vilka som haft makten och möjligheten till detta brott mot yttrandefrihet.
Jag skulle gärna velat vara en fluga på väggen för att höra hur hoten uttalades och vad som slutligen fick de Niro att ge upp.

What we can learn from the decline of Robert De Niro

Flera läkare som arbetat med problematiken; vaccin som orsakar autism och även cancer, har mördats eller dött under mystiska omständigheter.
http://www.youtube.com/watch?v=YcHAjRetQrc

Deadly Medicines and Organised Crime: How Big Pharma has Corrupted Healthcare.

Big Pharma Is America’s New Mafia

Det tycks som att vi nu befinner oss i ett öppet krig där Big Pharma inte drar sig för de mest kriminella maffiametoder. Det handlar utan tvekan om mycket stora pengar.
Historien visar att när det står så mycket på spel använder maffian gränslöst mycket pengar på mutor.

GlaxoSmithKline anklagas för miljardmutor i Kina.

GSK har betalat ut motsvarande 3 miljarder svenska kronor i mutor till myndighetspersoner i Kina, i syfte att hålla priser och försäljning uppe. Enligt uppgift ska företaget ha slussat in mutpengarna i landet genom upp till 700 resebyråer. Även sexuella tjänster ska ha erbjudits som mutor.

Att det nu pratas om seriemord på läkare som avslöjar dessa industriers farliga mediciner är så förfärande att man helst vill blunda.

Naturligtvis gör Big Pharma vad man kan för att tysta eller stoppa kritiska dokumentärer.

Våren 2016 kommer dokumentären om Erik Enby ”Läkaren som vägrade ge upp”. Arbetet med distributionen går ut på att säkerställa visningar och förmå journalister, bloggare och media att skriva om den.

Börje Peratt

Originalartikel

Humanismens Värdegrund Vetapedia

2 COMMENTS

  1. Efter att ha läst Peter Götzsches bok DÖDLIGA MEDICINER OCH ORGANISERAD BROTTSLIGHET är jag inte ett dugg överraskad. Om man nu ska se nåt positivt i det som hänt VAXXED är att det blivit uppmärksamhet kring filmen och forskningen och fler och fler människor börjar inse att det pågår bluff och bedrägerier och gansterliknande metoder för att tysta modiga och kontroversiella forskare. Men det gäller att inte ge efter för hoten utan fortsätta kämpa.
    Det är viktigt att de läkare som mördats inte dött förgäves utan att andra fortsätter kampen för avslöjande. Läkemedelsindustrin måste avslöjas och tvingas till förändring. Vi vågar inte anlita sjukvård eller mediciner annars.
    Förresten – LÄS GÖTZSCHES BOK! Världen blir aldrig mer sig lik efter det… och LÄS OCKSÅ ERIK ENBYS bok, BLOD, MOD OCH ENVISHET. Den är mer spännande än den mest spännande deckare. Och jag ser verkligen fram mot filmen LÄKAREN SOM VÄGRADE GE UPP… De trailers som publicerats ger verkligen mersmak.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.