Gatukatten Bob

0
689

gatukatten_bob-bowen_james-hk
“Gatukatten Bob” – berättelsen om hur en man och en katt tillsammans fann hopp på gatorna av James Bowen (2014).
Hela artikeln finns på min Boksida.

TEXT: PIA HELLERTZ

A Street Cat Named Bob: And How He Saved My Life, är berättelsen om en man, James Bowen, och en katt, som fick heta Bob, som räddade livet på varandra. Det är en helt underbar berättelse som har flera bottnar och dimensioner. De träffades år 2007. James hade en träningslägenhet i ett flerbostadshus. En dag såg han en katt utanför sin dörr. Katten var kvar dagen därpå så James började undra. Han gav katten mat. Han undersökte bland grannarna om de visste vems katten var. För att göra en lång historia kort, James bestämde sig för att Bob skulle få bo hos honom. Bob bestämde sig för att följa med James på dagarna när han åkte till sitt arbete som gatumusikant. James upptäckte att Bob hoppade upp på bussen när han skulle åka. Så fortsatte det. Fast när det var alltför dåligt väder fick Bob stanna hemma.

James Bowen_Bob_2
Bob hade en del egenheter, bland annat vägrade han använda den kattsandlåda James hade införskaffat. Han skulle absolut ut till en bestämd buske. En dag bestämde sig James för att ”tvinga” Bob att gå på lådan, så han lät honom inte gå ut. Men Bob var smartare än så. När James kom hem satt katten på toa. James drog slutsatsen att Bob sett honom göra det.
Under hela berättelsen var det som om James och Bob kunde läsa varandras tankar.

Pia Hellertz

James Bowen_Bob

Föregående artikelUniversalgeniet Emanuel Swedenborg – I
Nästa artikelBörje Peratt redigerar dokumentären ”Läkaren som vägrade ge upp” om Erik Enby
Pia Hellertz (fil.dr., socionom) har undervisat på Örebro universitet i nästan 25 år och gick formellt i pension år 2008, men fortsatte handleda och leda seminarier ytterligare några år. År 1999 publicerade hon doktors-avhandlingen: ”Kvinnors kunskapssyn och lärandestrategier?”. Efter en hypnos- och psykoterapiutbildning ledd av fil.dr. Lars-Eric Uneståhl på 70-talet började hon samarbeta med Lars-Eric bla genom kursen ”Personlig Utveckling genom Mental Träning” (www.slh.nu). År 1978 kom Pia i kontakt med den danske författaren Martinus. Pia var innan övertygad ateist och aktiv kommunist i flera år, men efter kritiska studier har hon accepterat Martinus kosmologi som sitt grundläggande paradigm för förståelsen av världen i det här livet.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.