Spännande träff gav inspiration till sommarens retreat

0
2104

Mingelträffen 6 april presenterade två nya medlemmar med spännande bakgrund och historia. Man skulle kunna göra film om dem båda. Lisbeth och Ingegerd, vänner till Kersti. Jo Ingegerds historia borde definitivt skrivas.

Lisbeth med professionell bakgrund som röst- och sångpedagog och författare tillförde så mycket inspiration att vi där och då beslöt att göra ett program för sommarens retreat vid Vättern. Ja det blir en knapp veckas träff med möjlighet att för några dagar i avskildhet och stillhet men också att få delta i sångövning, föreläsningar, workshops och naturvandring på Omberg det fantastiska natur- och kulturområdet och den urtida heliga platsen nära vårt boende. Ett flertal legender i bygden berättar om drottning Omma som ska ha bott på berget för länge sedan. En av bergets fornborgar bär än idag hennes namn.

Ekopark Omberg erbjuder en mycket varierad natur med bokskogar, gamla grannaturskogar, kalkkärr, öppna ängsmarker och den dramatiska branten mot Vättern. Bergets variationsrika natur har skapat en mängd olika livsmiljöer, vilket gör att ekoparken kan stoltsera med ovanligt många hotade arter.

Framför allt lockar en vecka av samtal, underbar natur och möjlighet till både meditation och möten.
Boka redan nu 8-11 som en del av din semester vid Vättern.

Vårt nya forum
Vi kommer att utveckla program och innehåll på vårt nystartade HK Forum där mötesfrid råder, endast för medlemmar och stödmedlemmar. Torbjörn håller koll och godkänner vilka som kommer in. Här råder absolut respekt och nolltolerans. Vi ska kunna ta upp det vi vill lufta och som trycker, det vi är intresserade av och vill diskutera och det vi vill lära oss mer om. Vi ska kunna utveckla projekt och seminarier.

Våren kommer … nog
Jag hade just tänkt skriva att ser fram emot en spännande vår och så börjar snöflingor dala ned utanför fönstret.
I slutet av april är vi en grupp som åker till Åbo Akademi för några dagars seminarium.

Vi ses på mingelträff igen den 6 maj. Då har vi antagligen ganska mycket att berätta och bjuder in nya medlemmar med sina historier. HK är i en mycket spännande utvecklingsfas.

Tack alla vackra själar som nu möts.
Börje Peratt

Previous articleFörsök igen!
Next articleEn morgonbetraktelse av Lisbet Gemzell
Börje Peratt
Börje Peratt, filmare, författare, journalist, musikskapare, bildmakare och har verkat som producent på Sveriges Radio och regissör på Sveriges Television. Yrkesutbildad vid Dramatiska Institutet. Han har också producerat samhällsinformation och utbildningsfilmer inom medicin och sjukvård för landsting, sjukhus samt om doping för Riksidrottsförbundet, Olympiska kommittén och Dopingkommissionen. Peratt har en beteendevetenskaplig akademisk bakgrund med fil mag i pedagogik och fil kand i psykologi. Forskningsintresse- "Om medvetandets uppkomst".

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.