23 maj, 2019

Erland Lagerroth hoppar av Harry Martinson-sällskapet

Erland LagerrothNär Erland Lagerroth upptäckte att Harry Martinson-priset den 5 maj 2012 skall utdelas till Föreningen Vetenskap och Folkbildning (VoF) blev han mycket förbryllad. Hur kan en förening som står för fritt tänkande ge pris till en förening som står för motsatsen, frågar han sig.

“Självklart kan jag inte stanna kvar i en förening som begår en sådan omdömeslöshet. Jag begär därför omedelbart utträde och beklagar bara att Harry Martinson, som aldrig skulle ha godtagit Voffarnas förnedrande av oliktänkande, inte kan göra detsamma. Nu kommer i stället hans ädla namn att dras i smutsen vid prisutdelningen den 5 maj.”

Läs mer i Tidningen Kulturen

Erland Lagerroth har varit docent vid Lunds universitet sedan 1960 och nominerades till Senior professor i Theory of Literature vid University of California, Berkeley 1982.

Läs mer: Börje Peratt: Mobbarföreningen VoF fick Harry Martinson-priset

Spread the love
About Torbjörn Sassersson

Torbjörn Sassersson är en av grundarna bakom föreningen Humanism & Kunskap. Han är även redaktör för och debattör på den fria nättidningen NewsVoice och kunskapsbiblioteket Vetapedia.se som långsamt byggs upp. Torbjörn Sassersson har en fil kand från Stockholms Universitet inom naturvetenskap och miljövård. Han arbetar med IT och PR på webben genom sitt enmansbolag.

Trackbacks

  1. […] till att han med omedelbar verkan säger upp sitt medlemskap, något som också uppmärksammats av Humanism & Kunskap och i artikel på Newsvoice, är för att han anser att styrelsen för sällskapet  har svikit […]

  2. […] HK Erland Lagerroth hoppar av Harry Martinson-sällskapet […]

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.