Erland Lagerroth hoppar av Harry Martinson-sällskapet

2
1544
Erland Lagerroth

Erland LagerrothNär Erland Lagerroth upptäckte att Harry Martinson-priset den 5 maj 2012 skall utdelas till Föreningen Vetenskap och Folkbildning (VoF) blev han mycket förbryllad. Hur kan en förening som står för fritt tänkande ge pris till en förening som står för motsatsen, frågar han sig.

”Självklart kan jag inte stanna kvar i en förening som begår en sådan omdömeslöshet. Jag begär därför omedelbart utträde och beklagar bara att Harry Martinson, som aldrig skulle ha godtagit Voffarnas förnedrande av oliktänkande, inte kan göra detsamma. Nu kommer i stället hans ädla namn att dras i smutsen vid prisutdelningen den 5 maj.”

Läs mer i Tidningen Kulturen

Erland Lagerroth har varit docent vid Lunds universitet sedan 1960 och nominerades till Senior professor i Theory of Literature vid University of California, Berkeley 1982.

Läs mer: Börje Peratt: Mobbarföreningen VoF fick Harry Martinson-priset

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.