Kombinera CBD olja med läkemedel – är det säkert?

0
1507

Kombinera CBD olja med läkemedel

Att vilja använda CBD-olja i samband med annan medicinering är inte ovanligt. I många fall lider man redan av fysiska eller psykiska problem som man har en pågående behandling för. CBD oil är något som många vill ha som komplement, men hur integrerar egentligen oljan med andra typer av läkemedel och är det säkert att kombinera?

Studier har redan visat att oljan i många fall faktiskt kan integrera med olika typer livsmedel. Bland annat har CBD-olja visat sig integrera med terpener så väl som mango och detsamma gäller för olika typer av kosttillskott, läkemedel och mediciner. Innan du kombinerar CBD olja eller CBD kapslar med olika läkemedel är det viktigt att du vet hur du gör detta på ett tryggt och säkert sätt.

Trots att det i dagsläget inte finns speciellt många studier som visar hur oljan kan kombineras (eller inte kombineras) med läkemedel vet man ändå att oljan når, och därmed också påverkar, kroppens lever. Det betyder således att hur din kropp metaboliserar olika typer av mediciner och läkemedel också kan påverkas.

Det är till exempelvis inte helt ovanligt att oljan kan se till så att dina läkemedel inte bryts ner lika fort som tidigare, något som i sin tur gör att effekten av dina läkemedel kvarstår längre.

Ett mycket bra exempel på detta är Warfarin. Warfarin är ett blodförtunnande läkemedel som absolut integrerar med CBD. Om man väljer att kombinera CBD olja från Sverige så kan detta resultera i att du inte längre behöver lika stor dos av Warfarin, trots att du får samma positiva effekter.

När används CBD olja?

CBD-olja kan användas för många olika ändamål som till exempel sömn, mot smärta, i samband med ångest, depression eller fibromyalgi. Den vanligaste orsaken till att man påbörjar en behandling med CBD är dock psykisk ohälsa och smärta. Det finns inga studier som visar att CBD olja skulle kunna stoppa eller bota cancer, men många menar att CBD olja mot cancer är ett utmärkt sätt att lindra den smärta som kan komma med många olika behandlingar på väg mot ett tillfrisknande.

När du ska köpa CBD-olja i Sverige är det viktigt att du väljer en professionell och seriös återförsäljare och tillverkare. Vi rekommenderar Verifierad Producent https://biocbdolja.se. CBD oil i Sverige får inte innehålla någon mängd THC, som mest gäller 0,2 %, men även här rekommenderar vi att du försöker hitta en olja som är helt fri från det euforiska ämnet som kan påverka din hjärna.

Den effekt som du får av din CBD-olja kommer inte att avgöras utifrån hur hög procent av CBD det är i oljan. Här är det istället andra ämnen som ligger i fokus. Välj därför inte en CBD olja utifrån hur “stark” den är, utan börja hellre försiktigt med en lägre procent.

Rådfråga läkare innan du vill testa att kombinera CBD olja med läkemedel

Du kan finna mängder av information och påståenden på internet som menar att det går utmärkt att kombinera CBD olja med den typen av läkemedel eller medicinering som du använder dig av. Precis som med allt annat på internet gäller det dock att vara källkritisk och extra viktigt är det om du går på läkemedel idag eller ska påbörja en behandling. Eftersom CBD i dagsläget inte har visat några negativa biverkningar är det lätt att man vill ta den snabba vägen. Man vill köpa olja och komma igång direkt, men vi rekommenderar dig att vänta.

CBD-droppar eller CBD-olja i form av kapslar är ingenting du ska kombinera med läkemedel på egen hand. Innan du påbörjar din behandling ska du alltid vända dig till din läkare för att rådfråga och få vägledning. Det är till exempel inte ovanligt att du kan använda oljan med de mediciner som du har, men att du då kommer att behöva justera din dosering. Här är det mycket viktigt att du är uppmärksam på hur du reagerar på oljan i kombination med dina läkemedel. Den information som du kan hitta här är endast till för vägledning, men du ska aldrig använda det som en ersättning för de rekommendationer som du kan få av en läkare.

Innan du vill kombinera CBD olja med läkemedel är det alltså mycket viktigt att du kontaktar licensierad personal, till exempel sjukvårdsrådgivningen eller en läkare. Även om det finns läkemedel som du med fördel kan kombinera finns det även de läkemedel där du absolut inte kan blanda in någon form av kosttillskott.

Kapslar eller droppar?


Om du har fått klartecken av din läkare att du kan påbörja en behandling med CBD olja är det dags att välja produkt. Om din läkare inte har en att rekommendera måste du se till att du väljer en känd tillverkare där oljan är så ren som möjligt. Oljan finns i olika former, till exempel i form av droppar, i form av kapslar eller som en pasta.

Du kan välja det som du tycker passar dig bäst, men många menar att du får en mycket bättre och snabbare effekt av droppar som appliceras under tungan. Kapslar fungerar också bra, speciellt för den som inte tycker om den eftersmak som oljan kan ha. Här kan du dock behöva vänta ett tag innan du känner av effekten av oljan, just för att det tar längre tid för kapseln att smälta och ämnena att tas upp av din kropp.

Pasta kan också användas av den som önskar. Fördelen med pastan är att den kan blandas ut med mat. På så sätt känner du ingen smak av CBD, men å andra sidan kommer du heller inte att uppnå samma effektiva resultat, åtminstone inte lika snabbt.

Extern skribent | Läs mer om hälsa på HK

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.