Årets långfilmsdokumentär på Filmhuset igen! 9/3 kl 18

0
283

Läkaren som vägrade ge upp 9 mars kl 18 på Filmhuset i Stockholm. Förnämlig presentation på “Vad händer i Stockholm”.

”Läkaren som vägrade ge upp” kan till en del jämföras med Oscarsbelönade Michael Moore och hans samhällskritiska dokumentärer. Historien baserar sig på granskning av den holistiska läkaren Erik Enby och de framgångar och motgångar han har drabbats av. Hans flickvän fick polio redan vid 16 år och den kärleken går som en tråd i filmen. Hans drivkraft har varit att finna ut hur sjukdom uppstår vilket lett till ett nytt sätt att diagnosticera och behandla även svår sjukdom. Det är också en thriller som följer hur Enby utsatts av sina fiender.

Filmen fick hederspris vid Artisternas Hatt och gör ett segertåg i Sverige med ofta fullsatta salonger.

Närmast kommer då visningen på Filmhuset i Stockholm

Biljett kan köpas vid ingången eller bokas via Tickster.
Välkommen till Bio Mauritz 9 mars kl 18.
Börje Peratt

Föregående artikelAmish
Nästa artikelEn lovsång till tacksamheten
Börje Peratt, filmare, författare, journalist, musikskapare, bildmakare och har verkat som producent på Sveriges Radio och regissör på Sveriges Television. Yrkesutbildad vid Dramatiska Institutet. Han har också producerat samhällsinformation och utbildningsfilmer inom medicin och sjukvård för landsting, sjukhus samt om doping för Riksidrottsförbundet, Olympiska kommittén och Dopingkommissionen. Peratt har en beteendevetenskaplig akademisk bakgrund med fil mag i pedagogik och fil kand i psykologi. Forskningsintresse- "Om medvetandets uppkomst".

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.