Rapport från filmvisning i Partille

1
1778
Erik Enby håller frågestund efter filmvisning av Läkaren som vägrade ge upp på Kulturum i Partille. Foto Henrik Enby

Erik Enby håller frågestund efter filmvisning av Läkaren som vägrade ge upp på Kulturum i Partille. Foto: Henrik Enby

Senaste visningen av Läkaren som vägrade ge upp var i Partille 1 december. Recensionen av den pensionerade journalisten Jan-Ola Gustafsson är hämtad från hans inlägg på Facebook .

– EN BÅDE GRIPANDE OCH SKAKANDE FILM. Gripande på grund av den styrka och mod som drivit Dr.Erik Enby under många decennier i sin mikrobiologiska forskning som resulterat i att åtskilliga människor blivit botade. Han har under lika många decennier motarbetats, hotats, beljugits och svartmålats av läkare som varit i läkemedelsindustrins ledband.

Skakande därför att bakom akademiska titlar och ”medicinsk profession” finns träskmarker av avundsjuka, lögner och konspirationer mellan olika aktörer för att motarbeta nya rön och metoder som inte kan skapa de stora kapitalvinster som bruket av produkter från den internationella s.k. läkemedelsindustrin kan göra.

Särskilt allvarligt är det att media, både press, radio och TV nedlåter sig till att medverka i detta fulspel. Filmen är ett förnämligt exempel på hur kapital och akademisk avundsjuka i samverkan kan bromsa en medicinsk utveckling som kunde komma åtskilliga människor till del istället för att genomgå plågsamma och funktionsnedsättande operationer.

Försök att få tillfälle att se filmen och samtidigt få en nyttig bild av det för allmänheten okända ruffel som pågår bakom kulisserna för att bromsa forskning som bevisligen kan rädda och förlänga livet för många människor.

Jan-Ola Gustafsson

Leif Lundberg har skrivit en kommentar på Kostdemokrati som börjar så här:

ÄNNU EN KANONKVÄLL MED BRA RESPONS FRÅN PUBLIKEN

150 – 200 besökare såg filmen och efteråt svarade dr Erik Enby på frågor – tills de var tvungna att stänga biografen. En i publiken ställde frågan om hur vi ska bära oss åt för att många fler ska se filmen så att fler förstår vad som försiggår över våra huvud.

Läs vidare LÄNK

Siv Wernborg skrev i ett mail till mig så här:

Där var för övrigt flera i publiken som undrade om och när filmen skulle komma till deras ort. Jag bad samtliga att kontakta dig.
Vi tyckte nog att visningen av dokumentären i Partille var den hittills bästa i så motto att publiken var medveten och kontakten i frågestunden efteråt mellan publiken och Erik var formidabelt bra.

Jag passar på att tacka Siv Wernborg för en formidabel insats både när det gäller Crowdfunding och distribution. Utan Siv och andra engagerade som Leif Lundberg hade vi inte nått ut på det sätt vi gjort och fått fullsatta biografer över hela landet.

Det står helt klart att för att lyckas med visningar måste det engageras en lokal eldsjäl med bra nätverk på orten, få hjälp av lokala föreningar och butiker för affischering och få biografen att lägga upp posters på kommande evenemang på sin hemsida och medverka så lång möjligt i marknadsföringen så att biobesökare förstår att filmen visas där.

Segertåget rullar vidare 2017

Stort tack alla som deltagit, gett stöd och medverkat till framgångarna! Inte minst via donationer. Möjligen blir det nu en uppföljare ”Justitiemordet” beroende på bland annat om Erik Enby får tillbaka sin läkarlegitimation.

Börje Peratt

1 COMMENT

 1. ÄR DU GRUNDLURAD?

  Alla som INTE vill bli grundlurade på sitt och sina barns liv bör se filmen som kommer att förvåna och förarga många – om inte alla. En helt sann dokumentärfilm som berör ALLA och som allvarligt rubbar tilliten till forskningen och vården.

  Sover ansvariga politiker?

  Hur är det möjligt att det skattefinansierade etablissemanget med alla medel försöker STOPPA kostnadseffektiva naturliga sätt att behandla cancer på?

  Detta är ju höjden av grymhet och i allra högsta grad organiserad brottslighet där patienter som drabbats av cancer och deras anhöriga står för notan i form ett i många fall onödigt lidande och förtidig död.

  I filmen avslöjas på ett tydligt sätt att ”Kejsarna” inom det offentliga skattefinansierade etablissemanget är ”nakna” på argument och kompetens – när de ska förklara sitt agerande!

  Som i sagan ”Kejsarens nya kläder” – fast på riktigt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.