Hur uppstår sjukdom?

3
2949

Pasteur-Bechamp

Margareta Lundström har på nättidning KostDemokrati, som drivs av Leif Lundberg, presenterat en fiktiv dialog mellan Pasteur och Béchamp.

Som manusförfattare och regissör gillar jag formen som även om den är påhittad, kan förmå plocka fram essensen av olika uppfattningar och ge läsaren möjlighet att fundera över hur det kan ligga till när det gäller förutsättningarna för hälsa och sjukdom. Vilka är orsakerna för det ena och det andra? Hur kan man skydda sig mot sjukdom och på vilka sätt kan man behandla en sjukdom då den väl brutit ut? Jag har även bett Dr. Erik Enby om en replik på hela artikeln och hela dialogen som den står i KostDemokrati. /BP

TEXT: Margareta Lundström
PUBLICERAT på KostDemokrati: Pasteur versus Béchamp

Pasteur versus Béchamp

Sundvalls Tidning hade en artikel om Dr Annika Dahlqvist och hennes kritiska ställningstagande till massvaccineringen mot svininfluensan, som resulterade i ett mindre mediadrev mot henne. Så visade det sig att hon hade haft överhövan rätt, men som Sundsvalls Tidning skriver, det har hon inte fått något erkännande för.

Läs mer… Sundsvalls Tidning

Om det medicinska och politiska etablissemanget anslutit sig till dr Antoine Béchamps (1816-1908) teori, då hade Dr Annika Dahlqvist varit på rätt sida. Men det råkade bli Louis Pasteurs (1822-1895) teori som fick företräde.

Fiktiv dialog

Här är en fiktiv dialog mellan dessa två herrar, som grundar sig på respektives teorier, som den beskrivs av Jennifer Craig i boken ”Jabs, Jenner & Juggernauts”.

Hon, i sin tur använder som referens en bok som heter ”Béchamp or Pasteur: a Lost Chapter in the History of Biology”.

Den senare författad av Douglas Hume. (Douglas Hume var en kvinna som använde ett manligt namn för att bli publicerad.) Boken kom ut 1922 , men har kommit ut i nytryck.

Scenbild

lab-coat2Två skäggiga herrar står ansikte mot ansikte i ett kontor på ett laboratorium. Kontoret är enkelt möblerat med bokhyllor och ett skrivbord.

fluga-sammetLouis Pasteur är klädd i en mörk kostym och bär en fluga i sammet. Dr Antoine Béchamp i vars kontor de står, bär en fläckad laboratorierock.

Pasteur: Non, no, sjukdomar uppstår från mikroorganismer utanför kroppen. De finns i luften, i jorden, överallt.

Bechamp: Små organismer, som jag kallar microzyma finns i vävnaderna och i blodet hos alla levande organismer, där de normalt är vilande och harmlösa. När kroppens allmäntillstånd hotas förvandlas microzomerna till bakterier. Dessa sätter omedelbart i gång med att arbeta med att befria kroppen från detta skadliga material.

När de fullbordat sin uppgift återtar de omedelbart det microzyma stadiet.

Pasteur: Non, non, funktionen av mikroorganismer är alltid konstant. De har alltid samma form och färg.

Béchamp: Ursäkta mig, men microorganismer ändrar sin form och färg för att återspegla sitt medium. Detta har jag observerat i mikroskop.

Läs fortsättningen på KostDemokrati: Pasteur versus Béchamp

 

3 COMMENTS

 1. VI HAR BLIVIT LURADE AV INKOMPETENTA ”AUKTORITETER” SOM ANDERS TEGNELL.

  Doktor Annika Dahlqvist var inte ensam om att försöka varna för följderna av en massvaccinering.

  Leif Arnold, en medborgare som tog samhällsansvar, publicerade ett pressmeddelande INNAN vaccinationskampanjen drogs igång – som totalt kostade skattebetalarna drygt fem miljarder kronor (!). Vad slutnotan blir är det ingen som vet.

  Leif Arnold gjorde även en polisanmälan mot regeringen, gjorde en JO-anmälan, en JK-anmälan och en KO-anmälan på 67 sidor (PDF) som vilade på vetenskaplig grund. Det innebar att Anders Tegnell och övriga ansvariga tjänstemän struntade i denna kunskap och så gjorde ansvariga politiker – ”lekmän” som gjort politisk karriär och som i brist på egen kompetens lutar sig mot ”auktoriteter” i form av Anders Tegnell.

  Det innebär att ansvariga tjänstemän och politiker hade tillgång till vetenskap om riskerna INNAN de startade vaccinationskampanjen som innebar att mer än fem miljoner svenskar vaccinerade sig med ett experimentvaccin som inte skyddade mot influensan – men som gav upphov till mycket allvarliga biverkningar där narkolepsi bara är toppen på ett isberg.

  Vad hade hänt med Sverige om två miljoner svenskar drabbats av narkolepsi? Varför fördes folket bakom ljuset?

  Det finns de som efter sprutan drabbats av spontana aborter i sent gångna graviditeter och det finns de som blivit rullstolsbundna. Vad som händer om 20 – 30 år vad gäller demens vet vi inte. Förhoppningsvis klarar kroppen av att neutralisera detta farliga experimentvaccin.

  Läs mer .. . http://www.kostdemokrati.se/margareta/2013/04/26/pasteur-versus-bechamp/#comment-16835

  SLUTSATSEN ÄR ATT VI SJÄLVA MÅSTE LÄSA PÅ OCH SJÄLVA TA ANSVAR – DET ÄR EN ILLUSION ATT TRO ATT NÅGON ANNAN GÖR DET.

  • Vi var många som tidigt reagerade mot vad svininfluensa påstods vara och hur man sedan skulle skydda sig mot den.

   tisdag 21 juli 2009
   Pandemi eller mediamani
   Myndighetspaniken och mediamanin kring svininfluensan påminner mycket om fågelinfluensan för några år sedan. Hysteriska rapporter om hot mot världens folk spreds i alltmer gallskrikande rubriker. Nu ser vi samma förlopp om den ”skrämmande” svininfluensan som kommer att slå ut befolkningen. Tillåt mig småle. Nej förresten jag måste nog ta det på allvar. Och då menar jag inte influensahotet utan myndigheternas och mediernas hallstarriga övertygelse om riskerna. Jag börjar ana något annat. Är det ett sätt att hålla folk i schack. Är det ett sätt att krympa människors rörelser och personliga kontakter eller vad? Vill man att folk ska isolera sig för att minska hotet från grupperingar. Vill man rent av öppna möjligheterna för att slå ut vissa grupper för att sedan kunna skylla på svininfluensan. För att ytterligare skrämma upp folket rapporterar man nu om en. Ja EN person som minsann har fått sjukdomen och ligger och kämpar för livet. Det är barockt! Det ingår i en skrämselpropaganda. Men vad är syftet?
   Upplagd av Börje Peratt tisdag 21 juli 2009

   Efterhand började sambanden klarna. En av mina senare artiklar här: Sveriges Radio fabulerar om effekt av vaccinering

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.