Torbjörn Sassersson får “Pennan”, HK-priset till framstående skriftställare

3
3535

Torbjörn Sassersson

Torbjörn Sassersson har av styrelsen För Humanism & Kunskap utsetts till pristagare av ”Pennan” en utnämning som går till journalist eller författare som genom sitt skrivande utfört en särskild bragd i humanismens tjänst.

Foto: Anna Böhlmark

Motiveringen

“Torbjörn Sassersson har visat på journalistisk uthållighet och ett exceptionellt mod. Han har som redaktör via sin nättidning Newsvoice visat öppenhet för olika perspektiv och sökt bibringa läsare texter och analyser som mainstreammedia av olika skäl valt att tiga om eller förvanska”.

En växande läsarskara väljer nu Newsvoice som nyhetsmedia och under 2015 har man snittat 200 000 läsare i månaden. Under 2016 närmar det sig 300 000. Det är en enastående insats med tanke på att Sassersson gör detta med minimal budget (donationer från läsare och annonsörer).

Hjälp till att bygga upp prissumman

Humanism och Kunskap startar nu en Crowdfunding för att kunna tilldela Sassersson en prissumma. Du som vill visa din uppskattning sätter in via
•    NORDEA Plusgiro: 320793-3 (Kulturnätet administrerat)
•    NORDEA Swish 1234524831 (HK)
•    Paypal direkt Genom HK

SKRIV: Pennan Torbjörn

Utdelning sker vid en ceremoni 7 maj
Plats bestäms senare.
Alla insamlade medel gå oavkortat till Torbjörn Sassersson (förutom eventuella externa administrationskostnader. Paypal drar alltid en viss procent.)

HK

3 COMMENTS

  1. Hip Hip Hurrah för Torbjörn och Tack till er som la märke till den fantastiska insatsen han gör!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.