Enbyfilmen: Kalabalik i sjukhuskorridoren

0
395
Kollationering inför inspelning. Foto: Ritva Peratt
Kollationering inför inspelning. Foto: Ritva Peratt

Dokumentärfilmsprojejktet “Läkaren som vägrade ge upp” genomförde en ny inspelning i lördags, 23 januari. Scenen är en rekonstruktion av en händelse som ägde rum 1983 på Sahlgrenska sjukhusets Jubileumsklinik i Göteborg.

Den är inspelad i två versioner med skådespelare som agerar läkare och sjukhuspersonal för att beskriva hur dels Erik Enby uppfattat händelsen dels hur kontrahenten Ragnar Hultborn minns samma situation. I avgörande stycken har de helt olika minnesbilder.

Tack alla aktörer och hela teamet för en mycket bra dag. Läs mer vilka som medverkade här: Kalabalik i sjukhuskorridoren.
Där kan du också se bilder från några tagningar.

Vi har ett par inspelningar kvar. Räknar med att filmen ska vara klar i mars med premiär innan sommaren.

Distribution

Det stora arbetet som vidtar är distribution och förberedelser av biografvisningar och sedan hur, när och var den ska visas i TV. Givet att det har blivit en långfilmsdokumentär gäller nya förutsättningar.
Så fortsatt Crowdfounding (Donation) behövs för detta. Premiärdatum ännu ej fastslaget.

Börje Peratt
Läkaren som vägrade ge upp

Newsvoice puff

Föregående artikelSanningen bakom Mullvadsockupationen
Nästa artikelSwedenborgs trädgård
Börje Peratt, filmare, författare, journalist, musikskapare, bildmakare och har verkat som producent på Sveriges Radio och regissör på Sveriges Television. Yrkesutbildad vid Dramatiska Institutet. Han har också producerat samhällsinformation och utbildningsfilmer inom medicin och sjukvård för landsting, sjukhus samt om doping för Riksidrottsförbundet, Olympiska kommittén och Dopingkommissionen. Peratt har en beteendevetenskaplig akademisk bakgrund med fil mag i pedagogik och fil kand i psykologi. Forskningsintresse- "Om medvetandets uppkomst".

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.