“Läkaren som vägrade ge upp” förhandsvisad internt inom HK

1
617

Läkaren som vägrade ge upp Börje Peratt

“Läkaren som vägrade ge upp”, långfilmsdokumentären (100 min) har förevisats internt inom Humanism & Kunskap för en liten grupp som varit aktiv i projektet både avseende innehåll och crowdfunding.

De har sammanställt sina intryck så här:

Vi har sett filmen, råklippt!

Det var med stora förväntningar vi satte oss vid datorn för att se Börje Peratts dokumentär ”Läkaren som vägrade ge upp”, ännu bara i råklippt version. Vi blev inte besvikna! Filmen är ett frontalangrepp mot de personer som genom åren misstänkliggjort, negligerat och anklagat Erik Enby för att vara en farlig, hänsynslös läkare och en oseriös forskare. Istället framträder bilden av en okonventionell man med en obändig nyfikenhet, okuvlighet och stark lojalitet. Och med en stor vrede!

Vi får berättelsen om den unge förälskade gymnasisten som inte lämnar sin nyfunna käresta i sticket när hon blir förlamad i polio. Vi får berättelsen om när Erik Enby får vittring på något nytt, som ingen fäst notis vid tidigare; att vävnader vid kronisk sjukdom innehåller mikrober.

Vi får berättelsen om hur han behandlar, ofta framgångsrikt, svåra sjukdomstillstånd. Vi får berättelsen om hur detta utmanar etablissemanget så till den grad att han till varje pris ska stoppas. Huvudaktör i detta drama är Dan Larhammar, ledamot av Kungliga Vetenskapsakademien och medlem i skeptikerföreningen Vetenskap och Folkbildning.

Allt eftersom historien rullas upp blir det tydligt att ett justitiemord har begåtts. Denna film kan bli tuvan som stjälper ett stort lass.

Siv Wernborg
Viola Janson
Göran Holm
Ulla Premmert

Du finner Youtubefilmen där Börje presenterar varför han slutligen beslöt sig för att göra filmen LÄNK HÄR.

Ulla Premmerts förslag till introduktionstext har använts för en ny introduktion som du finner  LÄNK HÄR

Hur farlig är Dan Larhammar?

1 COMMENT

  1. Hans upptäckter kommer att få rätt men som ofta sker, sanningen motarbetas av etablissemangets ekonomiska intressen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.