TEXT OCH VIDEOS SAMMANSTÄLLT AV BÖRJE PERATT

Jag har länge efterfrågat en modig läkare som kan klargöra problemet dels med rapporteringen av påstådda covid19 sjuka dels kan förklara varför så många dör av sjukdomen som inte är särskilt dödlig. (Klicka på bilden ovan så startar du videon)

Specialistläkaren Jon Tallinger är unik inte bara för att han säger ifrån, han gör det också på en egen youtube-kanal, långt ifrån professionell TV men ändå mer informativt än SVT och TV4 klarat av. De har istället piskat på masshysterin med sina till synes uppblåsta hot och skrämselrapporter, med ett enda medvetet syfte och det är att motivera till massvaccinering i enlighet med det uppdrag läkemedelsindustrin och världshälsoorganisationen orkestrerat.

Patrik Engellau, styrelseordförande i tankesmedjan Stiftelsen Den Nya Välfärden har i vad som kallas Coronapanelen, intervjuat Tallinger där han berättar om hur han liksom många andra läkare i landet har fått en video som i praktiken ersätter den självklara vården med syrgas vid andnöd och istället rekommenderar morfin. Reaktionen hos Engellau är minst sagt bestört. Min egen slutsats är att man iscensatt en ättestupa dvs i praktiken planerad avlivning av äldre.

Tallinger reagerade på videon med illamående och kräkningskänslor. Han såg en humanitär katastrof. På frågan vad det innebär att patienterna får morfin och inte syrgas ger han ett kortfattat svar: – De dör!

Socialstyrelsens rapport visar att 52 procent av alla över 70 år som avlidit till följd av coronaviruset har dött på ett särskilt boende.

Yngve Gustafson, professor i geriatrik vid Umeå universitet, är kritisk. – I många kommuner får man inte ens dropp om man bor på ett äldreboende och man skickar inte äldre till sjukhus. I praktiken dör äldre i onödan, säger han.

Läkaren Jon Tallinger anser att det finns många lösningar för att öka chanserna för äldre covid-sjuka att överleva. Framför allt vill han att syrgas sätts in på äldreboenden.

– Att säga att syrgas är farligt för patienter är skamlöst. Det finns ett enda tillfälle då det kan skada och det är bland patienter som har en mycket svår kol, säger Jon Tallinger.

Han påpekar att syrgas i de allra flesta fall förlänger patienternas liv.

– Det är det jag är utbildad för, att förlänga människors liv – att förlänga livsglädjen och livskvalitén, säger Tallinger. (Världen idag)

Sammanställt av

Börje Peratt

LÄNKAR ASSOCIERADE ARTIKLAR

Coronaviruset – hur rimliga är åtgärderna? – vetenskaplig studie

Otillförlitlig coronarapportering – Vad händer om människor upptäcker att de blivit…

Förbjuden Video – svensk översättning

Coronavirusets skamliga historia

Läkare ifrågasätter coronastrategi

Plandemic-bedrägeriet, dags att sätta stopp

Kan vi lita på WHO och Folkhälsomyndigheten?

Upprepad influensavaccinering hälsovådlig

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.