SO-rummet för lärare

0
2476
Skolbibliotek Wikimedia https://wikimedia.se/tag/bibliotek/

Skolbibliotek Wikimedia https://wikimedia.se/tag/bibliotek/

SO-rummet är en digital lärresurs och Sveriges kanske största och mest välsorterade länkbibliotek för skolans samhällsorienterade ämnen: historia, religionskunskap, geografi och samhällskunskap.

Webbplatsen ger dig tillgång till hundratals ämnestexter och tusentals SO-länkar som kan användas i undervisningen och skolarbeten. De flesta av ämnestexterna är tänkta att fungera som en introduktion eller sammanfattning av olika ämnesområden. SO-rummets innehåll passar därför bra att använda som komplement i undervisningen.

Länksamlingen hänvisar endast till granskade artiklar och webbsidor varav nästan alla är på svenska. I nuläget finns ca 6000 SO-länkar på sajten och antalet ökar för varje vecka.

Syftet med SO-rummet är att förenkla arbetet i skolan för elever och lärare, dels genom SO-rummets egna texter kring olika ämnen, dels genom att samla merparten av alla fria men utspridda SO-resurser från Internet på ett och samma ställe. Målet med sajten är skapa inspiration, öka intresset och öka kunskaperna inom SO-ämnena.

SO-länkar om Humanism

Om Humanism

Renässansen, humanismen och upplysningen
Humanismens historia
Humanism
Humanism – en översikt

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.