Humanism & Kunskap Forum

Här råder mötesfrid, respekt och lyhördhet

Du är inte inloggad.

#1 2013-08-08 13:46:50

Börje Peratt
Admin
Registrerad: 2013-03-31
Inlägg: 65

Kunskapskanalen visar dokumentär om paranormala företeelser

Oktober 2012 visade Kunskapskanalen två dokumentärer som innebär något av ett trendbrott för SVT
Och nu i augusti 2013 går de i repris igen med första sändningsdagen 8 augusti.
Trendbrottet är att man vågar ta upp ett för Kunskapskanalen hitintills kontroversiellt tema och bemöta det med respekt.

När jag var död

Medicin och hälsa. Är nära-döden-upplevelser hallucinationer i en stressad hjärna eller en glimt av något verkligt? Vi möter personer som har befunnit sig i gränslandet mellan liv och död. De är alla misstrodda av omgivningen, men ingen av dem är längre rädd för döden. Från 2012. 10/8 02:00.

I denna holländska? dokumentär möter vi personer som har haft spektakulära upplevelser och som berättar om dem på ett trovärdigt sätt. Jag har sett och hört mer intressanta och bättre men detta är inte helt ointressant då de tillför delvis nya innehåll. Det blir svårt att avgöra om det är verkliga NDU eller om det är något annat. Men det centrala är att folk får komma till tals på ett avskalat och okommenterat sätt. Såsom forskning bör bedrivas.

Seanserna i Lily Dale

    Amerikansk dokumentär från 2010. Varje sommar invaderas det lilla samhället Lily Dale i delstaten New York av folk som vill konsultera något av alla medier som bor i samhället. De vill få kontakt med de döda, något som dessa mänskliga medier hjälper dem med. De söker svar på frågor de har om släktingar och vänner som är döda. Från 2012. Även 10/8 02:00 och 11/8 02:00.

Det man kan säga om programmen är att de är väldokumenterade och befriande fria från putslustiga kommentarer.

Seanserna i Lily låter bilder och medverkande tala för sig själva. Här finns alltifrån de som jag betraktar som månglare och människor som kanske tror på sina upptåg (jag gör det inte) till medier som jag betraktar som trovärdiga och seriösa.

Det är nyttigt att se att på ett och samma ställe förekommer alla di sorter.
En av de medverkande som jag betraktar som seriös sa också att det är viktigt att vara skeptisk. /Börje Peratt

Offline

#2 2013-12-01 01:24:04

ÅkeE
Stödmedlem
Registrerad: 2013-04-06
Inlägg: 70

Re: Kunskapskanalen visar dokumentär om paranormala företeelser

Jag håller med. SVT har gått från död till lite mer levande. Det programmet imponerade på mej. Jag undrar om någon ställer upp som inte tror på vad de upplevt? Det var ett utmärkt program tycker jag. Seanserna i Lily Dale har jag missat tyvärr.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB