”Läkaren som vägrade ge upp” i Malmö

0
1264
Erik Enby, Siw Wernborg, Ulla Premmert under frågestund efter filmvisning av Läkaren som vägrade ge upp på bio Panora i Malmö 20170924. Foto: Jimmy Lindsjö
Erik Enby, Siw Wernborg, Ulla Premmert under frågestund efter filmvisning av Läkaren som vägrade ge upp på bio Panora i Malmö 20170924. Foto: Jimmy Lindsjö

Visningen i Malmö med livfull efterföljande frågestund var en bekräftelse på hur folk har stort behov av att diskutera dagens hälso-ofrihet.

TEXT BÖRJE PERATT
Originalartikel på filmen hemsida. LÄNK

Söndagen den 24 september visades filmen äntligen i Malmö. På Bio Panora. Trots att de inledande 10 minuterna ackompanjerades av grannsalongens bas och Hip Hop dunk tycks det inte ha stört biopubliken som denna kväll kanske var två tredjedelar av salongens 105 sittplatser.

Publiken var som vanligt med från början. Närvaron kändes i hela salongen och man kunde höra en nål falla då det var som mest spännande. Skratt och andra reaktioner kom också vid rätta ställen så jo vi kan känna oss nöjda med visningen.

Tack Elisabet Andersson Hellsten som arrangerat. Vad vi glömde var att ta upp studiecirkelns förnämliga form. Den som Elisabet startade i Lund efter visningen där och som fått ständig tillströmning av deltagare som vill diskutera hälsofrihetens möjligheter i Sverige.

Diskussionen efter visningen blev också intensiv. Erik var ju där så det blev många frågor till honom. Jag tog på mig rollen att moderera. Större delen av publiken stannade kvar. Siv Wernborg som haft så stor betydelse för filmens crowdfunding och Ulla Premmert som tog initiativ till filmen avslutade kvällen med att berätta om att boken som Erik skrivit kommer i en nyutgåva ”Blod, Mod och Envishet”.

Många önskade besked om uppföljaren till dokumentären. Jodå ”Justitiemordet” är på väg. Det blev en hel del glada tillrop och applåder då jag berättade om dess fortskridande. Vi har ju funnit ”Vittnet som försvann”.

Tack alla och särskilt Elisabet. Hon vill gärna tillgodose önskemålet om att samla deltagare till en cirkel i Malmö. Du finner henne på Facebook.

Vill du stöda uppföljaren ”Justitiemordet – Vittnet som försvann” som också finansieras via crowdfunding så kan du göra det här: Donera till ”ENBYFILM2” enligt något av nedanstående val.

NORDEA Plusgiro: 320793-3
NORDEA Swish 1234524831
Paypal direkt Genom HK
Skriv: Enbyfilm2 och gärna ditt namn.

Båda filmerna har nu fått en egen internationell site: Docenby.com

Många frågar också efter visningar i flera städer. Andra frågar om den ska gå på TV, kan ses på nätet eller köpas på DVD. Min önskan är att den bara kan ses på biograf fram till att uppföljaren har haft premiär. Vilket blir tidigast i maj 2018. Så bidra gärna till att Läkaren som vägrade ge upp visas i en biosalong nära dig. Medverka till att studiecirklar startas. Dra igång svallvågen som nämns i en kommentar nedan.

Börje Peratt
Producent

Ewa Lundén: TACK! För en intressant kväll med film och samtal! 👍🏼👍🏼👍🏼
Verkligen bra!🎬
Ser med spänning fram emot uppföljaren OCH hur samhället ska omhänderta svallvågorna 😊😉
Nina Dessner: Tack för en bra filmkväll. En eloge till er alla som fixat filmen och som orkar kämpa för det rätta!!
Stå kvar med ryggen rak Erik. Du är en sann hjälte i mina ögon.
Gabriella Attina Sawin Gasslander: Tack för en oerhört känsloväckande kväll!
Annette Blomqvist Tack för en mycket intressant film. Mycket bra granskning och journalistarbete. Ser fram emot uppföljningen.
Mikael Persson: Filmen är fantastisk både som viktig brännnande information och som thriller!
Jimmy Lindsjö: Givande och engagerande visning och samtal efter. Det är en välgjord och grävande dokumentärfilm som skapats med små medel och stora hjärtan. Enbys gärning och slit är beundransvärt, och filmen är viktig för att belysa detta samt påskynda den så viktiga omställningen till ett friskvårdssamhälle med hälsofrihet. Tack! 🙏 <3

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.