Dödsfall i amerikansk sjukvård beror ofta på felbehandling!

0
1272


Ett stort antal patienter inom den amerikanska sjukvården drabbas av skador och dödsfall på grund av medicinska felbehandlingar. Frågan är om motsvarande förhållande råder i Sverige?

TEXT: BÖRJE PERATT
originalartikel: Medicinsk felbehandling – den tredje ledande dödsorsaken i USA

Forskare vid John Hopkins universitetet i USA har analyserat statistik på patienter som dött under sjukvårdens ansvar över en åtta-årsperiod. Patientsäkerhetsexperter beräknar att över 250 000 dödsfall i USA, per år beror på medicinsk felbehandling.

Den siffran, publicerad i maj, 2016 i BMJ, LÄNK framställer medicinsk felbehandling som den tredje ledande orsaken till dödsfall och överskrider U.S. Centers for Disease Control and Prevention’s (CDC) som kommit fram till att siffran skulle vara 150 000 dödsfall per år. LÄNK2

Enligt CDC dog 611.105 personer av hjärtsjukdomar, 584.881 dog av cancer och 149.205 dog av kronisk respiratorisk sjukdom – och framställdes som de tre största orsakerna till dödsfall i USA. Den nyligen beräknade siffran för medicinsk felbehandling sätter denna dödsorsak bakom Cancer men före respiratorisk sjukdom.

Vi kan med säkerhet säga att ett stort antal skador och dödsfall över hela världen orsakats av att man inte praktiserat relevant vetenskap och beprövad erfarenhet. Några kända större sådana är neurosedynskandalen och senast svininfluensavaccineringarna med svåra skador på från början friska personer. Bakom den katastrofala svininfluensavaccineringen stod Socialstyrelsen och Smittskyddsinstitutet. De som ledde detta svåra brott mot folkhälsan har istället för bestraffning premierats.

Multinationella särintressen (kommersiella och politiska) styr dem som bedömer patientsäkerhet, rättigheter och ekonomi. Inom läkemedelsindustrin finns finansiella medel att masskommunicera ut påhittade hotbilder och påhittade vetenskapliga rön.

Under svininfluensaskandalen kunde vi se hur läkemedelsjättar kontrollerade WHO, statliga myndigheter, medier och lobbyister som utnyttjades som propagandamedel för manipulerad åsiktsbildning mer än som publika informationsapparater för att sprida relevanta fakta. LÄNK3

Ett annat allvarligt problem är hur dessa särintressen används för att förbjuda och undergräva bruk av hälsokosttillskott, vitaminer och mineraler. Detta rör också EU som är utsatt för omfattande påverkan och flera fall pekar på att man har svårt att freda sig. Särintressen plöjer ned medel till forskare som ska framställa alternativa behandlingsmetoder som inte bara farliga utan livsfarliga. Naturligtvis finns ingen sådan statistisk bara rövarhistorier som köpta medier blåser upp till drev oftast riktade mot läkare som vågat komplettera behandlingar med vitamin. Ett svenskt exempel är Justitiemordet på Erik Enby.

Börje Peratt

LÄNKAR
Börje Peratt: Svininfluensa bluffen avslöjad
KlaxoSmithKlein dömdes i Kina till miljardböter för korruption. Kontrollen över vår hälsa | Börje Peratt – Debatt

Börje Peratt – IMDb

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.