4 december, 2016

Nödropet: USA styrs av en sexist och rasist!

trump_hitler
Efter valet av Donald Trump till USAs president har stora delar av världen förlamats av förtvivlan. Hur kan människor välja en despot, superpatriark, översittare, sexist och rasist?

TEXT: Börje Peratt

Så skrev Göran Rosenberg inför valet: – ”Donald Trump kommer inte att bli USA:s näste president, det vågar jag satsa en slant på, men problemet är inte längre Donald Trump. Problemet är de många miljoner amerikaner som ändå kommer att rösta på vad hela världen nu vet är en notorisk lögnare, kvinnoantastare, främlingshatare, tortyrförespråkare, diktaturanhängare och våldshetsare som lovar saker han inte kan hålla… Om någonting i dagens USA påminner om 30-talet så är det just detta, att människor under vissa omständigheter kan fås att tänka och säga och göra saker som nyss var politiskt och moraliskt otänkbara, eller åtminstone tabubelagda. Donald Trump är inte Adolf Hitler men hans förmåga att få sina anhängare att överskrida den ena skamgränsen efter den andra står inte Hitlers långt efter.” Länk SR

Donald Trump vann valet. Hur ser nu framtiden ut inte bara för USA utan världen? Fick ett nödrop från en av våra medlemmar:

”Jag vet inte hur jag ska härbärgera utfallet av det amerikanska presidentvalet.”

En superpatriark intar vita huset och väljer familjen som sina rådgivare. Det innebär således ett klanstyre och i praktiken ett antal ”jasägare”.

Donald Trump, denna miljardär som lyckats dupera människor till att uppfatta honom som ”folkets röst” har av etablerade kommentatorer jämförts med Hitler och Mussolini.

Bättre att leva en dag som ett lejon än 100 dagar som får”: Il Duce citat tweetat av Donald Trump

Trump har bevisligen trampat ned och kört över människor på väg till toppen. Han har i klassisk fascistisk ideologi tagit sig den starkes rätt att utnyttja och krossa allt som står i hans väg.

Trump har struntat i sina förpliktelser mot anställda och partners och inte gjort rätt för sig. Denna blivande presidents förhållande till kvinnor är grovt sexistiskt, han har kommit undan med ett stort antal sexuella övergrepp och även våldtäkt av underårig.
donald-trump-mussolini
Trumps har orerat om att Hillary Clinton är brottsling som borde spärras in. Han har i sitt agerande och talesätt stora likheter med Hitler och Mussiolini. Karin Olsson kulturskribent i Expressen skriver: – ”Den nionde november 1938 inträffade Kristallnatten. Den nionde november 1989 föll Berlinmuren. Den nionde november 2016 stod det klart att Donald Trump hade vunnit USA:s presidentval. Var och en av händelserna betecknar ett avgörande skifte. Den tid av optimism, frihet och demokrati som följde efter att järnridån hissades upp är, om inte över, så i alla fall under ett mycket allvarligt hot. När USA:s president är en misogyn hatmånglare har historien börjat om.”

Det är lättare att tro på en lögn man har hört tusen gånger än att tro på fakta som ingen tidigare hört. (Adolf Hitler)

Dokumentärfilmaren Michael Moore insåg redan sommaren 2016 att Trump med sitt nätverk och sin medianärvaro skulle besegra Clinton och författade efter valet ett manifest (Michael Moores manifest för att stoppa Trump) där han pekar ut journalister och media som ansvariga till det uppiskade hatet mot Hillary Clinton.

På frågan om vad Clinton gjort får man inga konkreta svar. Mailkommunikationen på egen server har fått orimliga proportioner, just därför att Trump lyckats få dem att se ut som landsförräderi. Det är i praktiken bagateller jämfört med Trumps olagligheter.

De som kan flyr nu USA. Donald Dick & rednecks styr och snart sitter han i ovala rummet och bestämmer över världens starkaste armé.

trump-mussoliniOm ni dödar mig nu, kommer jag tillbaka som ledare för en oerhört mycket kraftfullare nation i behov av ledare och ni kommer alla att känna styrkan av min arm. (Påstått citat från Benito Mussolini sekunderna före hans död 28 April, 1945 Guilino, Italien*)

Jag har en gång skrivit att: människan behöver uppleva det värsta för att förstå vad hon inte vill ha. Jag trodde att det räckte med Hitler, Mussolini och Franco men nu är vi där igen. Frågan är hur stor skada Trump kommer att orsaka USA och världen innan denna skräckfilm är över.

Den svenske fotbollsspelare Albin Ekdal formulerade sig så här:

– Jag vaknade till en chocknyhet. Jag trodde efter vad jag läst att Clinton skulle vinna. Som många andra undrar man vad som ska hända nu.

Vad är det som skrämmer dig hos honom?

– Hans uttalanden är allt annat än snygga. Han verkar ha fokus på fel saker: bygga murar och stänga gränser, i stället för att förena och bygga broar, säger Ekdal.

– Det finns mycket grejer vi behöver ta tag i på den här jorden – då känns det inte rätt att världens mäktigaste land får någon som Trump, som inte verkar vara den medmänniska vi behöver. (Aftonbladet)

Något som förundrat mig är att när så många demokrater och sanna humanister är så mot det som hänt ändå väljer att lida i det tysta och kanske hoppas på att någon annan ska rädda dem. 1200 protesterar i Los Angeles när hela staten tycks vara emot Trump.

Obama var ett ljus i mörkret. Han motarbetades av republikanerna i senaten men fick trots det igenom vissa förändringar. Nu kommer reaktionen och med den ett land med växande inre motsättningar. I sådana lägen brukar makten försöka rikta intresset utanför landet och det genom att flytta fokus från de inre konflikterna, ofta genom att starta krig mot andra länder.

Alla demokrater som nu överlät på republikanernas följare att rösta har en stor del i att det gick så snett. Man kan kalla det ansvarslöst, omoraliskt eller lättja.

En sak är säker. Varje enskild människa som vill verka för fred och humanism måste inse att vi endast kan påverka och förändra genom handlingar. Att lägga sin röst är också ett beslut och en handling.

Sverige går till val 2018. Ett Sverige som inte längre är suveränt utan en delstat till EU. Jo det är faktiskt sant. Sveriges riksdag har röstat bort vår suveränitet medan det svenska folket sov. Sverige lyder under EU-lagar, grundlagsfäst 2010

Humanism står för kunskapsbildning men också för ställningstagande. Om du bestämmer dig för vad du vill ha och inte vill ha, så måste du verka för det, annars överlåter du på att andra ska bestämma över ditt liv.

Jag återkommer med mitt manifest. Tiden är nu inne för att visa färg.

Börje Peratt

* Jag har inte funnit bekräftelse på Mussolinicitatet och det må vara en skröna men ändå värt att ta upp då det är angeläget att förstå faran med Trump. Att tro att han är ett skämt som blåser över är ett svårt misstag.

About Börje Peratt

Börje Peratt, filmare, författare, journalist, musikskapare, bildmakare, beteendevetare och forskar - "Om medvetandets uppkomst".

Comments

 1. Jag har hyst stor beundran för dig över den kamp och det arbete som du har lagt ner på filmen om Erik Enby och jag har i kväll återigen studera din bok ”12 sinnen” med stort igenkännande.
  Jag borde ha slutat där och inte läst din blogg här om Donald Trump. Hur är det möjligt att en människa som alltid verkat vara en stor motståndare till hatpropaganda och som jag trodde var försiktig med anklagelser, som inte kan verifieras, kan uttrycka sig på detta obehagliga sätt.
  Jag känner en stor olust över att så totalt har fått denna bild av dig.
  Mvh./Irina.

  • Irina, Jag har lagt till några citat från svenska kommentatorer, Göran Rosenberg (SR) och Karin Larsson (Expressen). Du påstår att jag skriver anklagelser som inte kan verifieras. Samtliga ”påståenden” om Trumps manschauvinistiska karaktär, despotiska anlag och diktatoriska inriktning är mina och många andras slutsatser från hans egna uttryck som han använt i TV-sändningar. Varje vaken människa har noterat dem och insett vad han står för. Det hemska i detta är alla som av olika skäl filtrerat bort det uppenbara. Jämförelsen med Hitler och Mussolini är uppenbara och ett stort antal analytiker har kommit fram till samma jämförelser. Jag lägger in ett längre stycke från den citerade Göran Rosenberg:

   Donald Trump har hotat fängsla sin politiska motståndare, uppmanat sina anhängare på valmöten att slå ner folk som protesterar mot honom, hotat att själv slå ner folk som gör det, gett tips om hur man antastar kvinnor, själv anklagats för att ha antastat kvinnor, upphöjt nolltaxering till en dygd, lanserat klassiskt antisemitiska konspirationsteorier, hånat människor av mexikanskt ursprung och utmålat muslimer, alla muslimer, som en fara för landet.

   Men än värre som sagt, han har fått miljoner amerikaner att offentligt tänka och säga och göra saker som nyss var otänkbara, eller i varje fall osägbara. Ja, som måste vara otänkbara och osägbara i en demokrati, eftersom demokratin ytterst bygger på att folk tror på och respekterar demokratins grundvalar, att de har ett demokratiskt sinnelag om man så vill, vilket Trump inte har, och inte heller de av hans anhängare som på hans valmöten tjuter ”fängsla henne, fängsla henne”, och som dagen efter valet kommer att vara övertygade om att demokratin i Amerika är en sammansvärjning som lurat dem på valsegern och som med David Clarke, den valde sheriffen i Milwaukee County, Wisconsin, kommer att stå redo med högafflarna och facklorna, pitchforks and torches.

   Om någonting i dagens USA påminner om 30-talet så är det just detta, att människor under vissa omständigheter kan fås att tänka och säga och göra saker som nyss var politiskt och moraliskt otänkbara, eller åtminstone tabubelagda. Donald Trump är inte Adolf Hitler men hans förmåga att få sina anhängare att överskrida den ena skamgränsen efter den andra står inte Hitlers långt efter.

 2. Mycket bra artikel och jämförande foton! Vill tipsa om min artikel http://humanismkunskap.org/2015/09/27/manliga-sociopater-bakom-krig/ . Donald Trump var inte på tapeten just då, men skulle absolut ha nämnts i sammanhanget om artikeln skrivits idag.

 3. Rolf Lofgren says:

  Börje Peratt, jag hyser stor respekt för ditt kunnande och engagemang.

  När det gäller valet i USA anser jag att folket hade att välja mellan Clinton, som förgrundsfigur för den sionistiska oligarkin, stödd med stora belopp av Soros med flera, och Trump som agerade helt på egen hand.. Han var inte stödd av partiet, utan han överraskade även partiet, som motvilligt accepterade honom så småningom.

  Trump har gjort en lång rad märkliga uttalanden inför valdagen, men det jag hört av honom, efter valet visar en helt annan sida.

  En intressant artikel om fenomenet val i demokratier finns här. https://www.motgift.nu/2016/11/12/demokrati-omojliggor-langsiktig-stabilitet/

  I en demokrati har media ett enormt inflytande, och eftersom de flesta MSM ägs av oligarkerna, har dessa MSM en alltför stort inflytande på hur valet faller ut. Trump kunde genom djupa kunskaper i media, utnyttja media och erbjuda folket ett alternativ till oligarkin. USAs befolkning är mycket väl medvetna hur riggat valen är, och de avskyr detta. Ett uttryck är det låga valdeltagandet. Det är ingen mening att rösta när både demokrater och republikaner styrs av oligarkin. Valet 2016 med Trump bröt denna situation.

  Sionism är den gemensamma nämnaren för oligarkerna och denna artikel av Lasse Wilhelmsson, säger en del om dagens situation och bakgrunden.
  https://lassewilhelmson.wordpress.com/vad-ar-sionismen-3/

  Det bästa vi kan göra just nu är att acceptera valet, som det anstår en demokrati, och se hur Trump agerar den närmaste tiden. Och att vara uppmärksamma på vad MSM skriver och förmedlar. Stor risk för falska anklagelser och rena lögner.

  • Rolf, tack för din kommentar om jag än inte håller med dig om din analys. Dessutom spelar Trump nu psykopatens spel och vet att uppföra sig. Vad som händer i kritiska skeden kommer att antagligen att visa hans rätta ansikte och gud bevare USA och världen då.

 4. Rolf Lofgren says:

  Intressant artikel i ämnet av Lars Bern.

  Trump lurade skjortan av hela det västliga etablissemanget

  https://anthropocene.live/2016/11/14/trump-lurade-skjortan-av-hela-det-vastliga-etablissemanget/

Trackbacks

 1. […] till egen artikel Nödropet: USA styrs av en sexist och rasist! Börje Peratt, HK, 13 nov 2016 Donald Dick & rednecks styr US, Börje Peratt […]

Kommentera

%d bloggare gillar detta: