Subventionering av läkemedel – dödlig medicin

0
1491

Newsvoice Bern

Lars Berns artikel i Newsvoice: V vill öka Big Pharmas vinster men naturpreparaten ger hälsa, är i princip ett angrepp på subventionering av läkemedelsindustrin samtidigt som Lars Bern förordar naturpreparat. Man kan se det som stöd till Dr Erik Enbys metod där han använder vitaminer, mineraler och naturliga kosttillskott.

TEXT: Lars Bern

PUBLICERAT: Newsvoice 13 Jul, 2016

När den svenska kommunistledaren Jonas Sjöstedt (V) avslutade etablissemangets jippo i Almedalen klev han rejält snett. Han ställde ultimatum om att de rika inte skulle tillåtas tjäna pengar genom att äga och driva vårdföretag, samtidigt som han kom med ett förslag om kraftigt ökade skattesubventioner till Big Pharma som kontrolleras av några av världens rikaste angloamerikanska oligarker.

De privata ägarna i vårdföretagen som han vill ha bort är ofta personal i företagen och lokala svenska entreprenörer.

Huvudorsaken bakom Big Pharmas enorma lönsamhet är system i olika länder för kraftig subventionering av industrins receptbelagda och patenterade läkemedel. I Sverige kallas det högkostnadsskydd.

Industrin har i åratal bedrivit en intensiv lobbyverksamhet i en rad länder för långtgående generösa subventioner av deras piller.

”Obamacare”- ett beställningsjobb

Obamacare som president Obama drivit igenom var av allt att döma ett beställningsjobb från pillerindustrins ägare som t.ex. George Soros, för att i större utsträckning kunna sälja industrins dyra preparat till fattiga amerikaner.

Soros var huvudfinansiären bakom Obamas val till president. Utan skattesubventioner för receptbelagda preparat skulle den globala läkemedelsindustrin inte sälja bråkdelen av vad de gör idag. Låt mig ta ett exempel.

Statinerna

Jag har tidigare skrivit om världens mest lönsamma piller – de s.k. statinerna mot inbillade hälsorisker med höga kolesterolvärden.

Storsäljaren Lipitor hade sålt för över 1.000 miljarder kr när patentet gick ut härom året. Bara i Sverige har läkarkåren förskrivit statiner till över 800,000 mestadels äldre personer.

En färsk rapport visar övervägande positiva hälsoeffekter av höga kolesterolnivåer, om man undantar personer med sjukdomen hyperkolesterolami. Allt mer forskning tyder på svåra långsiktiga biverkningar från förskrivningen av dessa farliga och mestadels helt onödiga statiner.

Risken för statinanvändare att drabbas av Diabetes-2 är uppåt 100% högre än om man inte tar statiner. Lågt kolesterol ger en klart ökad dödlighet i bl.a. cancer. Vi vet även att diabetiker har en trefaldigt ökad risk för demens, kraftigt ökad risk att få cancer och Alzheimer.

LÄS VIDARE i NEWSVOICE

Lars Bern. Utbildad vid Chalmers i teknisk fysik. Författare. Utveckling alternativa drivmedel på Volvo. VD på: Svensk Metanolutveckling, Ångpanneföreningen, Svenska Miljöforskningsinstitutet IVL, Incentive (Gambro). Rådgivare i miljöfrågor åt ABB. Ledamot iKungliga Ingenjörsvetenskapsakademin och tidigare Kungliga Vetenskapsakademins miljökommitté. Ordförande och styrelseledamot i en lång rad företag och organisationer tex i Det Naturliga Stegets Miljöinstitut och vice ordf. för Cancerfonden.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.