26 juli, 2014

Malala kämpar för humanism

14-åriga Malala blev skjuten i huvudet på nära håll efter att ha stått upp och kämpat för kvinnors rättigheter i Pakistan. Hon har bloggat om dessa frågor. Nu har hon blivit en hjälte i sitt hemland och i världen.

Hon opereras nu av specialister i England, men talibanerna säger att hon inte kommer att skonas om hon överlever. Talibanernas agerande har väckt mycket upprörda reaktioner både i hemlandet och i världen. Låt oss stödja Malala i hennes kamp för humanism och en rättvis, fredlig värld! Låt oss visa att vi ställer upp bakom de ungdomar som vågar säga ifrån!

Malalas blogg 

Pia Hellertz

About Torbjörn Sassersson

Torbjörn Sassersson är en av grundarna bakom föreningen Humanism & Kunskap. Han är även redaktör för och debattör på den fria nättidningen NewsVoice och kunskapsbiblioteket Vetapedia.se som långsamt byggs upp. Torbjörn Sassersson har en fil kand från Stockholms Universitet inom naturvetenskap och miljövård. Han arbetar med IT och PR på webben genom sitt enmansbolag.

Comments

  1. Malala ljuset i talibanernas mörker
    Att ge stöd till Malala, bli heligt upprörd över det hon utsatts för och att kväljas av det förtryck som talibaner och dess likar utövar är en spark mot öppet mål. Men även om en majoritet känner samma avsky vet jag att ett tydligt stöd och uppmärksamhet gör skillnad inte bara för Malala utan för alla dessa tjejer över hela världen som varje dag drabbas av utbildnings och utvecklingsförbud. Som varje dag hindras att ens försöka förverkliga drömmen om sig själv.

    Malala du är ett ljus i sharia förtryckets värld.

    Börje Peratt
    http://borjeperattobserver.wordpress.com/2012/10/16/malala-ljuset-i-talibanernas-morker/

Kommentera

%d bloggare gillar detta: