7 februari, 2016

Göran Rosenberg ger Humanisterna kritik – De anser sig vara kränkta av Helle Klein

Författaren och journalisten Göran Rosenberg ger Humanisterna kraftig kritik efter att förbundet anmält prästen Helle Klein till Domkapitlet. De menar att hon kränker sekulära humanister.

Rosenberg skriver:

Göran Rosenberg”Förbundet Humanisterna har anmält Helle Klein för att ha kränkt människor ”med en sekulär humanistisk livsåskådning” och vill att Domkapitlet tar henne i örat och kanske rentav tar ifrån henne prästämbetet. Förvånande eftersom Humanisterna i andra sammanhang inte dragit sig för att torgföra mer eller mindre kränkande synpunkter på människor med exempelvis judisk eller muslimsk livsåskådning (kvinnoförtryckare, barnmisshandlare etc).”

”Så vad har då fått Humanisterna att känna sig så kränkta att de bett kyrkan att tysta Helle Klein? Jo, bland annat påståendet att ”Humanisterna och nyateismen spelar högerextrema grupper i händerna…”.”

Läs hela debattartikeln på SvD

Foto: www.rosenberg.se

About Torbjörn Sassersson

Torbjörn Sassersson är en av grundarna bakom föreningen Humanism & Kunskap. Han är även redaktör för och debattör på den fria nättidningen NewsVoice och kunskapsbiblioteket Vetapedia.se som långsamt byggs upp. Torbjörn Sassersson har en fil kand från Stockholms Universitet inom naturvetenskap och miljövård. Han arbetar med IT och PR på webben genom sitt enmansbolag.

Comments

  1. Bra kommentar av Göran Rosenberg, jag instämmer i
    ”Låt mig då gärna bidra till kränkningen genom att instämma i påståendet och lägga till följande: Genom att i huvudsak rikta sin ”humanistiska” kritik av religion och religiösa yttringar mot minoriteters religioner och traditioner, sammanfaller Humanisterna agenda allt som oftast med rörelser och opinioner som av allt annat än ”humanistiska” skäl har problem med minoriteters religioner och traditioner.”
    Humanisternas kritik mot minoriteters religioner, saknar objektiva moraliska värden och är därför endast sårande och stötande. Därför tycker jag Helle Klein liksom vilken annan som helst, har rätt att offentligt kritisera deras grundlösa diskriminerande yttranden mot religiösa minoriteter.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: